torstaina, huhtikuuta 06, 2006

Linnun. Lailla.
Nokitan.

11 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Noi pisteet. Laittaa. Omat ajatukseni aina katkolle. Olen tietynlainen orjimus. Se on se sokea piste varmaan. Sanalle niin paljon painoa.Arvoa vai matkaa?

sirpa kirjoitti...

Sekä että. Pahus pistit pahan. Elämä on retorinen kysymys.

Ann kirjoitti...

Arvomatkailua
?

sirpa kirjoitti...

Mitä se arvomatkailu tarkoittaa?

Anna kirjoitti...

Niinpä. Onko se sitä että arvokkaasti matkaillaan kansanomaisella yksityislimusiinilla, vai sitä hkl:n siniselle ladattua arvoa jolla voi sitten matkata pysäkiltä pysäkille?
No mutta siis.Ekassa kommentissani mä olisin vaan halunnut selvennystä tulkintani avuksi. Siis niistä pisteistä. Kun en oo opiskellut alaa niin en tiedä tai osaa lukea aina runoja kun hämää monet kieliopilliset seikat. Miten eroaa runon kielioppilait tavallisesta kaunokirjallisuudesta? Onko tyhmä kysymys? Terveisin maallikko.

sirpa kirjoitti...

Yksittäisille sanoille painoa, ja etäisyyttä toisiin, eli matkaa. En tiedä arvosta. Painavaa arvoa kyllä, mutta arvottamatta. Ehkä hain tuolla pisten korostamisella pysäytystä. Että lukija makustelisi sanojen kaikki merkitykset auki ja rakentelisi niistä haluaamaansa merkitysten palapeliä. Onhan lintumaailmalla omat lakinsa, sillä lailla minäkin tahtoisin, pelata, nokittaa, hävitä, voittaa, lopputulos ei ole niin tärkeää, mutta sillä "lailla", että eläinkunnan etiikkakin sen hyväksyisi.

(Arvomatkailu voinee tarkoittaa myös ns. ekologista matkailua, joka on arvokasta eettisen valinnan teon kautta ja kokonaisuuden säilyttämisen kannalta.)

Annas kirjoitti...

Ahaa. Nyt aukeni tämä runo. Kiitos avauksesta.
Niin, ekomatkailu olisi kova sana!

Anna kirjoitti...

Nii ja piti sanomain että saman tien monet muutkin runot luultavasti aukaisen antamallasi avasimella.

matkalla kirjoitti...

oh, sä siis hengaat täällä vielä!!
mä en ymmärtänyt.

ihana runå.

matkalla kirjoitti...

siis runoja.

anna kirjoitti...

Joo,mä juutuin näihin lauseisiin:D Törmäillään