perjantaina, heinäkuuta 14, 2006

Puolinainen vai susi

Nainen on naiselle susi, tai mies,
mutta mies on naiselle ihmissusi.


Voidakseen auringon noustessa palata ihmishahmoonsa on ihmissuden yön aikana surmattava, ja juotava saaliinsa veri.

Rakkaat ja vihattavat susisisaret, miettikää moniko meistä jo kärsii verenvähyydestä. Miettikää kalvakoita, väsyneitä naishahmoja. Eläviä kuolleita, jotka valvovat rääkyleiden ja muiden lapsukaisten vuoteiden vierellä öisin. Koska heidän vereensä on istutettu äidin vaisto. Koska he heräävät rääkyleiden inahdukseen ennen inahdusta, eivätkä voi nukahtaa ennen poikasten levollista tuhinaa. Entäpä öiset baarimetsät, peilipalloineen kuin tekokuutamoineen, joissa susisisaret jopa kisaavat ihmissusien huomiosta. Siksi nainen on naiselle susi. Mitä YH:t sitten ovat. Susista pahimpia, vai metsästä karkotettuja Puolinaisia.

Nainen voi olla naiselle myös mies, ilman kuutamoöistä suden turkkia. Nämä miehen ovat tosimiehiä.

Mikä nainen sitten on miehelle? "Saalistettava" vai "saalis", jotka saavat tässä kontekstissa hienoisesti erilaiset merkityssisällöt. Saalistettavaksi asettaudutaan, tietoisesti tai kulttuurin tuotteistamana, saaliiksi joudutaan.

Myös nainen voi olla ihmissusi, jos antaa viettiensä kuljettaa. Mutta mies ei voi olla susi. Hyväveli- järjestelmä näyttäisi estävän sen. Ellei miehestä ole ihmissudeksi hänestä tulee kettu. Ja silti minä pyydän

tulkaa ja purkaa.
Purkakaa tai antakaa.
Minun täyttää verellänne tämä maa
ja taivaan alusastiat.

4 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Lue Suden morsian, Aino Kallas. Se on kaunis. Vaikka olet jo varmaan lukenutkin. Kavin joskus internetin keskustelupalstalla ja huomasin saman,nainen on naiselle susi.Myos jotkut miehet asennoituvat yh-AITEIHIN nurinkurisesti.Ilmeisesti on joillekuille ihan liikaa olla solidaarinen.

sirpa kirjoitti...

Juu olen lukenut. Taitaa olla niin, että kun nykyään kirjoitetaan naiseudesta/susista/ihmissusista häilyy tuo Sudenmorsian Aalo väistämättämä iloisena haamuna ja/tai intertekstinä taustalla.

(Minäkin kävin ensimmäistä odottaessa turisemassa keskustelupalstoilla, kunnes huomasin, miten se on vihonviimeinen paikka säilyttää usko itseen. Tuoreet ja epävarmat äidit lyttäävät toisiaan joko suoraan tai rivien välissä.. Minun kokemusten mukaan sama itsen peruspetaus-peli jatkuu myös ympäröivässä todellisuudessa. Vallitettavasti. Jos olen täysin väärässä se minulle osoitettakoon.)

Anonyymi kirjoitti...

I like it! Keep up the good work. Thanks for sharing this wonderful site with us.
»

Anonyymi kirjoitti...

Looks nice! Awesome content. Good job guys.
»